Arc szépítés marma masszázzsal

Ezzel a különleges meleg olajos, testre szabott Ayurvédikus arcszépészeti kezeléssel egy varázslatos világba léphetünk be úgy, hogy közben nagyon hamar tapasztalhatjuk jótékony stresszoldó, kiegyensúlyozó hatását nemcsak az arcon, hanem az egész testünkön.

A marma pontok, olyan energetizáló pontok a testben, melyeknek stimulálásával a szervezet távolabbi pontjain, illetve a marma pont helyén idézhetünk elő változásokat.     

Az Ayurvéda 5 elem tanítása szerint, az Univerzumot és bennünket is az éter, levegő, tűz, víz, föld elem épít fel. Ezek működhetnek alul, túl vagy egyensúlyban, így befolyásolva szervezetünk és bőrünk állapotát is. E szerint van Vata (éter+levegő), Pitta (tűz), Kapha (víz+föld), vagy vegyes típusú bőr.

A Vata bőr jellemzője: sötétebb színű, sötétebb anyajegyek, a haj és a test repedezett, töredezett, tapintása hideg, száraz és durva, főleg a talpon és a kezén, vékony és finom pórusú, bőrkeményedésre, száraz kiütésre, száraz ekcémára hajlamos. (problémái: száraz, hámló ekcéma, pikkelysömör, ajak kicserepesedés)

A Pitta bőr jellemzője: világos, hamvas, üde színű, szeplő, anyajegy, puha és meleg tapintású, hajlamos a kiütésekre, gyulladásokra, viszketésre, idő előtti ráncosodásra, mitesszerekre, érzékeny a fényre, hőre, vegyi anyagokra. (problémái: gyulladt ekcéma, pikkelysömör, rosacea, pigment foltok, pigment hiány, napfoltok, allergiák)   

A Kapha bőr jellemzője: porcelán fehér bőrszín,  vastag, sápadt, nyirkos, puha és hideg tapintású, zsíros, tág pórusú. (problémái: hideg verejtékezés, ödémásodás, narancsbőr, mitesszerek, olajos T-zóna, gombás bőrelváltozások, bőrdaganat, a bőr megvastagodása)                                                     

A kezelés hatásai:

- a bőr feltérképezésével személyre szabottan történik a kezelés,

- a tiszta gyógynövényolaj segíti a méreganyagok fellazulását és az illóolajos gőzölés pedig a szervezetből való ürülését támogatja,

- a gőzölés által kitágult pórusokon keresztül a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeiben, sejtszinten fejtik ki hatásukat, belülről táplálva,

- segíti a bőr egyensúlyi állapotának visszaállítását, illetve megőrzését, 

- segíti az életerő áramlását.

Önálló kezelésként vagy a Fej-, homlok-, nyak-, vállöv-, arc masszázsával, akár babavárás nélkül, akár a babavárás ideje alatt, vagy utána, bármilyen kombinációban különleges élmény.