Babamasszázs pocakfürdővel

Egyéni 1 alkalmas babamasszázs átadás saját otthonodban

A babád fejlődésének, egészségének támogatása, az anya-baba, és az apa-baba közötti bizalmi, kötődő kapcsolódás megsegítése 1,5-2 órában babamasszázs átadással saját otthonodban, igény szerinti szülésfeldolgozó beszélgetéssel.

Tematika: Az Ayurvédikus babamasszázs különlegessége, jótékony hatásai, babád személyiségének megismerése, mentális feltérképezése, megértése, a ráható erők harmonizálása, milyen olajjal masszírozzad, a masszázs lépései, anyaméh élmény a pocakfürdetőben.

Mindig a babádhoz igazodunk, hogy az elmélettel, beszélgetéssel vagy a masszázzsal kezdünk e.

A nyugalmat és a hangulatot teával, illóolajjal segítem, viszem a pocakfürdetőt, a baba masszázsához az olajat is, amit előzőleg egy visszaküldött kérdőívvel választok ki. 

Ára 25.000,- jegyzettel, fényképes emléklappal (e-mailban) a 18 kerületben, távolabb + kiszállási díj.

Egyéni babamasszázs saját otthonodban vagy nálam

A babád fejlődésének, egészségének támogatása, az anya-baba, és az apa-baba közötti bizalmi, kötődő kapcsolódás megsegítése kb 60 percben, 3 alkalommal babamasszázs átadással saját otthonodban, igény szerinti szülésfeldolgozó beszélgetéssel.

3 alkalomból áll, kb 60 perc/alkalom.

Ára: 12.000,-/alkalom a 18. kerületben, távolabb + kiszállási díj

1. Baba testtípusának (fizikai megjelenése, a szervezet belső működése, mentális tulajdonságai) meghatározása, bőrteszt (a baba csuklójára téve egy gombostűfejnyi helyre a neki megfelelő olajból, megfigyeljük, hogy jelentkezik-e esetlegesen allergiás bőrpír), ölben törülközőn vagy eldobható pelenkázó alátéten, meztelenül a megfelelő olajjal végezve a mellkas, karok, has masszázslépéseit mutatom és gyakoroljuk be, a pocakfürdőben való meleg ellazítással fejezzük be. Utána mesélek az Ayurvédáról és az Ayurvédikus babamasszázs előnyeiről és áldásos hatásairól.

2. Átvesszük az előző alkalommal tanultakat és hozzávesszük az elülső lábfelszínt a gyakorlatban, és a fürdetést követően mesélek a babád és a Te típusodról.

3. Ismételjük az előzőeket és tovább haladunk a hátra, a hátulsó lábfelszínre és az arcra, hozzávesszük a kiegészítő baba jógalépéseket majd a fürdetés után a baba-mama kapcsolatotokról mesélek.

Amit én nyújtok:

 • Többféle 100% tisztaságú növényi, hidegen sajtolt olajat, helyben kiválasztva a legmegfelelőbbet
 • Pocakfürdetőt, de ha van saját, akkor azt használjuk, illetve a sima babakád is nagyszerű a lebegtető fürdetéshez
 • Az utolsó alkalommal fényképes emléklapot a közös baba-mama élményről
 • Kinyomtatott jegyzetet a tudnivalókról
 • Illóolajat, gyógyteát
 • Csoportos babamasszázs

  Az előzőleg kitöltött ayurvédikus testtípus tesztet megbeszélve megállapítom az anya és a baba ayurvédikus testtípusát (fizikai megjelenése, a szervezet belső működése, mentális tulajdonságai).

  Elvégzem a stressztesztet, a baba csuklójára téve egy gombostűfejnyi helyre a neki megfelelő olajból és megfigyeljük, hogy jelentkezik-e esetlegesen allergiás bőrpír.

  Ölben törülközőn vagy eldobható pelenkázó alátéten, meztelenül a megfelelő olajjal végezve a mellkas, karok, has, a láb elülső lábfelszín, a hát, a hátulsó lábfelszín, és az arc masszázslépéseit, majd a kiegészítő baba jógalépéseket mutatom és gyakoroljuk be, aztán a pocakfürdőben való meleg ellazítással fejezzük be.

  Utána alkalomról-alkalomra mesélek az Ayurvédáról, az Ayurvédikus babamasszás előnyeiről és áldásos hatásairól, a baba és anya testtípusairól, és a baba-mama kapcsolatokról, anyagismeretről.

  Időpontok: meghirdetett időpontokban 3 alkalommal 1. alkalom 2024.05.24. péntek 10.30-12, 2. alkalom 2024.06.03. hétfő 10.30-12, 3. alkalom 2024.06.07. péntek 10.30-12

  Ára: 5.000,-/alkalom/1-1,5 óra

  Helyszín: Holdfénykör Női Tér, 1182 Budapest, Gábor Áron u. 26. Fakapu

  Amit az anyukának szükséges hoznia:

  - 2 db törülköző ( a masszázshoz nagyobb vagy eldobható pelenkázó alátét és a fürdetéshez)

  - Babaápoló szerek (pelenka, krém, nedves törlőkendő)
  - Néhány játék a babának
  - Kényelmes ruha az anyukának, ami olajos is lehet

  Amit én biztosítok:

  - A baba testtípusának megfelelő 100% tisztaságú növényi, hidegen sajtolt olaj                                                               - Pocakfürdő                                                                                                                                                                          - Kellemes környezet, nyugtató zene, tea, 100 % tisztaságú illóolaj párologtatva

  Ayurvédikus (az élet művészete) babaápolás különlegessége

  Évezredes tradíciókra épült az Ayurvédikus babaápolás. Az indiai babamasszázs mozdulataiból merítkezett sok kultúra, mégis igen nagy különbségek vannak az egyes babaápolási irányzatok között.

  Ayurvédikus babaápolás mert:

  • Minden baba személyiségéhez és testtípusához a legjobban illő olajjal történik a masszázs.
  • Segíti az anyát, hogy még jobban megismerje a babája szükségleteit.
  • Az anyuka ölében történik a masszázs, így erősíti a baba-mama kapcsolatot, fokozva a baba biztonságérzetét és bizalmát.
  • A masszázs mindig egy meleg fürdővel zárul, mely hatására a baba ellazul, és a kitágult pórusokon keresztül hatékonyan fejti ki az olaj jótékony hatását. Én a pocakfürdőt használom az alkalmaink során, melyben hasonlóan, mint az anyaméhben, magzatpózba gömbölyödve biztonságosan, nyugalomban relaxálhat a baba.

  Ayurvédikus (az élet művészete) babamasszázs áldásos hatásai

  • Javul a baba vérkeringése.
  • Jó emésztés.
  • Az érintés hatására fejlettebbek a babák szellemileg és fizikailag is.
  • Laza izmok és ízületek.
  • A rendszeres masszázzsal megelőzzük az emésztési rendellenességeket, (felfúvódás, gázok, székrekedés), csökkenti a baba szervezetében a stresszhormont.
  • Egyénre szabott olaj használatával egyensúly jön létre a baba működésében.
  • Az érintés még inkább közelebb hozza egymáshoz az anyát és a babáját, bizalmas kapcsolatot kialakítva kettőjük között.
  • Méregtelenít, így elősegíti az új bőr kialakulását.
  • A tápláló olajos masszázs a baba bőrét puhává, bársonyossá teszi.
  • Az olaj a baba idegrendszerére nyugtatólag hat és segít harmonizálni a levegő, éter elemek többletét (pl. a bőr szárazsága) a szervezetben .
  • Békés, boldog, kiegyensúlyozott baba és család.

  Fontos tudnivalók

  • A köldökcsonk begyógyulásával kezdhető, addig, amíg örömet okoz az anyának és gyermekének, akár 3-4 éves korig. 
  • A tanfolyamon felkészítem az anyukákat, hogy otthon is el tudják végezni a babamasszázst és az Ayurvéda nevelési elveivel meg tudják segíteni gyermekük boldog, kiegyensúlyozott életét.
  • Az otthoni Ayurvédikus babamasszázshoz szükségesek, az Ayurvédikus ismeretek, babafürdetőkád vagy pocakfürdő, testmeleg egyéni testtípusnak megfelelő masszázsolaj, kényelmes ruha, ami nem baj, ha olajos lesz, megfelelő hőmérsékletű helység, törülköző, a baba kedvenc játéka.
  • Lényeges az elméleti tudás is, mert a különlegessége az az Ayurvédikus babamasszázsnak, hogy az érintés mellett, a babára szabott olaj használatával hozzuk egyensúlyba a babát. Ehhez meg kell értenie az anyukának az Ayurvédikus alapelveket, hogy a baba testi, lelki tüneteinek helyes értelmezésével a számára megfelelő olaj kerüljön kiválasztásra.
  • A rendszeres Ayurvédikus babamasszázs (heti 2-3) alkalmazásával, 2-3 hét múlva figyelhető meg a babán testi-lelki változás.

  A békés, boldog, egészséges babáért, anyáért, családért és jövőért sok-sok szeretettel! ❤️