A masszázsról általában

Ősi 5000 éves indiai tudásból táplálkozik, mely minden emberre érvényes ősi igazságokat tartalmaz. Személyre szabottan ad megoldást, holisztikusan (teljeskörűen) a személyiségtípusának felderítésével egy rövid beszélgetéssel az elején. Az Ayurvéda szerint minden ember más, egyedi, ezért a személyiségtípusának és az aktuális állapotának megfelelően kiválasztott olajjal nyugtatjuk, hűsítjük, vagy felfrissítjük.

Természetes alapanyagú készítményeket növényi hidegen sajtolt olajokat használunk, így egyensúlyba hozva a személyiségtípust fizikailag és mentálisan is, jó közérzetet biztosítva, önmagával és környezetével is harmóniába kerülve.

Az Ayurvéda szerint 5 őselem épít fel bennünket embert és minden élőt, valamint a Földet is. Éter, levegő, tűz, víz, föld. Ezen elemek hatásai mindannyiunkban jelen vannak, például az éter, mint tér, s az azt kitöltő finom anyag, a levegő szárazsága, könnyűsége, mozgékonysága, a tűz égető érzése, a víz nyugtatása, táplálása, és a föld szilárdsága, stabilitása. Fizikailag, személyiségjegyeinkben és mentálisan is meghatároznak bennünket. Attól függően, melyik elem domináns bennünk, beszélünk különböző Ayurvédikus személyiség- és testtípusokról, Prakrutikról.

Például egy éter-levegő (Vata) típusú embernek, aki gyors, izgő-mozgó, folyton mozgásban lévő, feszültebb, külsőleg szárazabb, vékonyabb, sötétebb, hidegebb bőrű, általában vékony, magas, hosszú végtagú, sötét, töredezett, göndör hajú, kis, kerek, fénytelen szemű, szögletes, hosszúkás arcú, keskeny, berepedező szájú, törésre és töredezettségre hajlamos személynek, egy a vibrálást nyugtató, tápláló olajra van szüksége.

Egy tűz (Pitta) típusú embernek, aki szenvedélyes, forrófejű, ingerült, ideges, külsőleg közepes testalkatú, világos színű, érzékeny bőrű, izzadékony, gyulladásra hajlamos személynek, egy hűsítő olaj segítheti.

Egy víz-föld típusú (Kapha) embernek, aki lassú, lusta, nagyon türelmes, toleráns, általában alacsony, zömök testalkatú, rövid, vaskos végtagokkal, sűrű, sötét, erős szálú hajú, fehér, hideg, sima, zsíros, vastag bőrű, kerek arcú, széles, barátságos szemű személynek, egy az egyhangúságából felrázó, felpörgető olajra van szüksége.

A vegyes típusoknál, pedig a dominánsabb tünetek határozzák meg, milyen olajat használunk.

A masszázst testmeleg olajjal végezzük simító, dörzsölő, enyhe gyúró, finom ütögető mozdulatokkal.

Bőséges olajat használunk a masszázs során, mely áztatva harmonizálja a testet, a speciálisan peremmel ellátott, kényelmes, ayurvédikus masszázságyon.

E masszázs hatásai:

1. Frissíti a vérkeringést

2. Nyugtatja az idegrendszert

3. Hozzájárul a bőr természetes rugalmasságának megőrzéséhez

4. Oldja az izomfeszülést, az izomletapadásokat stb.

5. Rendbe rakja a testre ható erőket,

6. Mélyebb ellazulást biztosít

A részletes hatások leírását a masszázs típusoknál találod meg!

A bejelentkezés és a személyes megjelenés előtt kérem átolvasni A masszázsok ellenjavallatai és felelősségvállalási nyilatkozat című menüpontot, melyet majd a személyes jelenlétnél iratok alá. 
Ha várandós vagy, akkor a Várandósság alatti kérdősor a kismama masszázs előtt című menüpontot is olvasd át kérlek!
Ha bármilyen kérdés van, bátran keress meg!
Köszönöm!

Az érintés varázslatával várlak sok szeretettel!