Kismama életút flow

2024.01.26

Általában 12-14 hetes várandósan kerestek meg a kismama jógával, és előfordul, hogy korábban, és később is. Sosem késő, bár az tapasztalat, hogy azok a technikák tudnak előjönni segítségül mondjuk a szülésnél, vagy bármilyen stressz helyzetben, kihívásban, amiket már jól begyakoroltatok! 

Többen úgy jöttök hozzám, hogy már megismertetek az első, és vagy a többedik várandósságotokban, ez mindig csodálatos érzés! Van, hogy a Jógaházon keresztül juttok el hozzám, van aki az interneten keres kismama jógára, vagy a Facebookon keresztül, és van, aki ajánlás útján.

Célként érkeztek úgy, hogy eddig sportoltatok és várandósan is fitt és egészségesek szeretnétek maradni, az olvasottak, hallottak alapján tetszik a szemléletem, jobban szeretnétek ebbe bepillantást nyerni, biztonságot, nyugalmat adó, félelmet szelídítő technikákat szeretnétek tanulni, 3 gyermekes anyaságom, sok tapasztalatom és széleskörű tudásom miatt kíváncsiak vagytok, hogy én hogyan tudok mindezzel segíteni.

Előzőleg említettem, hogy sok-sok kérdés, bizonytalanság van általában bennetek, egyrészt az ismeretlen élethelyzet miatt (minden várandósság más, minden baba más, más az egy gyerekes, több gyerekes lét...). Másrészt, hogy ha nem ismertek engem, milyen vagyok, nem túl spiri, nem túl laza, tetszeni fog e a foglalkozás, biztonságos e a babátoknak, nektek, esetleg az árát kérdőjelezitek meg, hogy megéri e, miért vagyok ilyen nyitott, bizalmas, meghitt, milyen a hely a valóságban is? 

A honlapomra ellátogatva felmerülhet bennetek, hogy ennyi mindent nem biztos, hogy akartok, ez az egész kismama-anyás érzés még nagyon távoli és idegen, kicsit esetleg messze van, vajon kik járhatnak hozzám, beleilletek e a csoportba, befértek e a csoportba, elégedett lesztek e, mint, ahogy olvassátok mások visszajelzéseit, jól fogjátok e magatokat érezni, jó lesz a babátoknak, élőben is ilyen kedves leszek, mint a telefonban, írásban? 

Rendszerint eljőve az első találkozásra megnyugtatóan rendeződnek bennetek a válaszok. Ha ismertek már korábbról, meg van a bizalom, biztonságban érzitek magatokat, jó újra találkozni egymással, ha a Jógaházban már ismerősek vagytok, akkor jó, hogy nem kell máshova mennetek, szeretitek a helyet, a hangulatát, ha itt ajánlják, akkor biztosan jók a foglalkozásaim. Az írásaim informatívak, színesek, értékes tartalmúak, érdemes újra olvasni őket, a honlapon mindent meglehet tudni a kismamajóga csoportról, hogy mennyi mindennel foglalkozok, nincs is messze, milyen sok jó vélemény van rólam, sok fontos információ van leírva. Általában ragyogónak, kedvesnek, pozitív kisugárzásúnak, informatívnak, lelkesítőnek, figyelmesnek, gondoskodónak találtok.

A kezdeti esetleges szorongások is hamar oldódnak, ebben segítenek az óra eleji megosztó körök, a pozitív megerősítő kártyák, ahogy halljátok a többieket, ki, hogy van, mi van vele, már szívesen szólaltok meg. A beszélgetéssel, a gyakorlatokkal, a láncmasszázzsal figyelmet, elfogadást, gondoskodást kaptok az egész foglalkozáson és azon kívül is, hiszen felvételt nyertek a kismama messenger csoportba is, ahol folytatódik ez a gondoskodás, megtartás, tőlem, és egymástól.

Rendszereresen járva hozzám, már várjátok ezeket a személyes alkalmakat, jó ide jönni érzés van bennetek. Az órák feltöltenek, nyugalmat adnak. A mozgás, beszélgetés mellett a nem vagyok egyedül érzése is megszűnik, biztonságban érzitek magatokat, ismétlem az infókat, a gyakorlatokat, ezek magabiztosságot is adnak, és az érzést, hogy jó kezekben vagytok. Tudatosabban figyeltek befelé, a környezetetekre, képesek vagytok már lelassulni, és vágytok is már rá. Miután közelebb kerültök a várandósságotokhoz, anyaságotokhoz, érdekelni kezd benneteket a szülés és az azon túli élet is, és ehhez is válaszokat kaptok, flowba kerültök. 

Persze felmerülhetnek folyamatában is kérdések, hogy a jóga órákon kívül hogyan teremtetek időt még masszázsra is, szülésfelkészítésre, szülésáldóra, babamasszázs megtanulására, hogy férnek bele az életetekbe, megérdemlitek e, biztos, hogy kellenek ezek a jó szüléshez, nyugodt anyasághoz?

 Folyamatban van a hírlevél rendszer kiépítése is, hogy hasznos, szórakoztató, fontos írásokkal is támogassalak benneteket.

Van, aki az elejétől, van aki már, amikor nem dolgozik egyáltalán jár a Holdfénykör Női Terembe, és van olyan is aki mindkét helyre. Saját teremben még többet tudok adni, ebben a befogadó, családiasabb, intimebb, különlegesebb (kemencés) térben, több hangszerrel kísérve a folyamataitokat, a magatokra figyelés, hangolódás még könnyebben meg tud történni. 

Egyéni és kiscsoportos szülésfelkészítéssel is a saját teremben, vagy a ti saját otthonotok terében várlak benneteket, ekkor párotokkal együtt tudtok egész napos maximális élményprogramként hangolódni a szülésetekre és a szülőségetekre. Minden tudás ott van bennetek, csak előcsalogatjuk belőletek, a gyakorlatokkal rögzítitek, az apák pedig megtanulják, hogy a tétlenség helyett mennyi és milyen tettekkel tudnak benneteket segíteni, ezzel is megerősítve szövetségeteket, megkönnyítve a családdá válásotokat a közös és a vele párhuzamos egyéni utatokat is. Tervben van a szülésfelkészítő hanganyag gyakorlati videóval anyag elkészítése is. 

A várandósságotok utolsó heteiben a szülésáldó női szertartással, ünneppel tudlak továbbsegíteni benneteket, amikor női szeretteitek (rokonok, barátnők) körében táplálódtok tovább, megtartó erőt kaptok a további női életúthoz, magabiztosságot az anyasághoz, melyhez szívet melengető lesz visszanyúlni, emlékezni az anyaságban és az odavezető úton. Csodálatos alkalom, lehetőség ez, mely kihat minden szereplőre.

A szülés előtt még a a holisztikus babamasszázst tudjátok tőlem megtanulni személyesen egyénileg és csoportosan is sőt online is, ahol az érintés varázsával tudjátok még bizalommal telibbé tenni a kapcsolatotokat a babátokkal, illetve az ő testi-lelki-szellemi egészségét, jóllétét tudjátok vele segíteni.

A jógával a várandósságotok végéig tudjátok magatokat segíteni, és amikor elérkezett a nagy nap, megindult a szülés, beírva a közös csoportunkba, együtt, megtartó közegként vagyunk mi is veled, szeretettel, pozitív energiát küldve nektek, hogy együtt örülhessünk az újszülött anyaságotoknak és gyermeketeknek.

A folytatásban kiderül, hogy a továbbiakban hogyan fogom a kezeiteket, illetve hogyan számíthattok rám. :)