Kismama személyiségtípusok 2. Tűz

2022.10.27

Az Ayurvéda tanítása szerint várandósság alatt is meghatároz minket a bennünk uralkodó hatóerő. Befolyásolja a viselkedésünket, az egészségügyi kihívásainkat, a babánkhoz való viszonyunkat, a szülésünkre is hat, és a szülés utáni időszakunkra is.

A Tűz elem uralkodó hatásai miatt egyensúlyi állapotban a kismamát jellemzi, hogy kreatív, ügyes, bátor, és jó probléma megoldó. A várandóssággal, anyasággal érkező új tapasztalásokat nagy érdeklődéssel fedezi fel, készül, utána olvas, utánajár, kutakodik a témában. Erős mentális ébersége segíti őt a nehezebb pillanatokban. Határozottan indul neki az anyaságnak, szervezi meg magának és a babájának a tökéletes társasági programokat.

Kibillent állapotban a szabad érdeklődést a merev szabályrendszerek szerinti élet váltja fel, erős kontroláló személyisége tör elő. Sokszor hiszi azt, hogy ő jobban tud mindent másoknál, ebből hatalmi harcok alakulhatnak ki, melyek az ellazulás helyett, görcsöket eredményeznek. Ha azt érzi, hogy érte van az adott helyzet, ember, akkor együttműködő tud lenni.

Kihívást jelenthet neki: - a fájdalomtól való félelem, így félhet a szülés körüli kényelmetlenségektől, - a túlzott bizonyítási vágya, és a bravúros magatartása pedig hátráltatja a szülés folyamatát, - uralkodási vágyával szereti felhívni magára a figyelmét, - aggódhat a megváltozott alakja miatt, mivel alapvetően csinos, sokat ad a külalakra, - nehezen viseli testének megváltozott működését, a kontroll elvesztését, - eltántoríthatatlanul tervezi meg a babanevelést, melyről lebeszélhetetlen, - a megszületett babájával szeretetteljes, de uralkodó, - ideges természete miatt nehezen viseli, ha babája nyűgös, néha látszólag "fel is adja", ezért a támaszra nagy szüksége van, - bizalmatlan, ezért az egészsége, mentális jó léte miatt szereti magát és babáját körül venni különleges ezoterikus élményekkel, színekkel, amulettel, - a várandóssága vége felé türelmetlen, nyűgös, ideges a kellemetlenségektől, kényelmetlenségektől, a nehézkes alvástól.

Egészségükben kihívást jelenthetnek: - emésztési panaszok (gyomorégés), - csípő érzéssel járó gyulladások (húgyhólyaggyulladás, Candida), - kimerültség, álmatlanság, - fogproblémák (íny vérzés), - láz, emelkedő hőmérséklet, -hajproblémák (hajhullás, korpásodás), - szem problémák.

Megoldások lehetnek: - a hűsítő élmények a természetben, - fürdőzés, - jógából a hűsítő légző- és testgyakorlatok, - a megbocsájtás lelki gyakorlata.  

Szeretettel várlak, és kísérlek folyamataidban nőiséged útján!

Forrás: Ayurvédia Ayurvédikus masszázs képzésemről Horváth-Kovács Diánától tanulva, hála érte!