Napi rítusaim

2021.11.08

Felébredéskor, magunkban jó tudatosan felkészülni napunkra. Nekem ilyen a korábbi kelés, megelőzve a családomat. Ilyenkor még nyugodtan tudok magammal foglalkozni, én időzni, attól függően, mennyivel sikerül előbb a kelés. Óra nélkül kelek magamtól, érzésre. Előző este beprogramozom magam fejben, átgondolva a következő napomat.

A reggeli nyelvkaparás, majd fogmosás utáni olajrágás szeánsza, ragyogó méregtelenítő rítus. A szezámolajos zubogtatás a szájban, oldja a rágóizmok feszültségét, emésztést segít, a fogínysorvadást előzhetjük meg vele, vagy javíthatjuk, fehéríti a fogakat, edzi az ínyt, és a még éjjel szájban lerakódott méreganyagokat is segíti eltávolítani. 1, 2, sok percig, amíg jólesik rágjuk az olajat, szívogatjuk a fogak között, majd kiköpjük, én a WC-be. Közben rózsavízzel áttörlöm az arcomat.

Ablaknyitás után, torna, jóga, gátizom és szemmozgató izmok gyakorlataival kb fél órában átmozgatom magam, felkészítve testem, lelkem a napomra. Mosakodás vagy zuhany után még száraz dörzsis átmasszírozást végzek luffával, az elhalt hámréteget eltávolítva, majd rózsás testápolóval masszírozom át a testemet.

Nyáron váltott, hideg-meleg vizes zuhanyt is használok, a vérkeringés megsegítésére, és a harmatos füvönjárást, valamint a felkelő napba nézést, napon töltekezést. Télen hóban nagyon pezsdítő mezítláb járni. Az évkör szerinti rítusainknál több rituáléról is írok majd.

 A meleg citromos vagy almaecetes éhgyomorra történő vízivással méregtelenítek, és az emésztést segítem meg, majd a vitamin és ásványi anyag szükségleteim fedezésére, idegrendszerem megsegítésére beveszem a táplálék kiegészítőimet. Napi rítusom, az aznapra tervezett gyógytea elkészítése, a bükki füvesember Gyuri bácsi naptárja szerint, és heti 2x plusz egész napra elkészítem a női teakeverékem. Ennek alapja a cickafarkfű, palástfű, pásztortáska, málnalevél azonos arányú keveréke és ehhez teszem hozzá még érzésre mikor, mit, zsályalevelet, körömvirágot, ezerjófüvet, diólevelet, rózsát, levendulát, kamillát, rozmaringot.

Rituálém az étkezéskor meggyújtott gyertya, lángjába belebambulva központosítok, a szétszórt energiákat egy pontba gyűjtöm, és megáldom az ételt, amit elfogyasztok. "Ami itt nyugszik, a Te ajándékod, gyümölcse lények munkájának. Megáldom most, adjon erőt, egészséget, életet és növelje meg szeretetemet. Áldás, hálásan köszönöm!"

Napi rítusaim közé tartozik, hogy, amikor autózom, mantrázok, mantrázva énekelek. Foglalkozásaimra magamat is felfényesítem ilyenkor, az autómra is jó hatással van, illetve ezt az energiát terjesztem kifelé is.

A lakásom terét foglalkozások előtt és után is az általam készített sámándobommal tisztítom ki. Napi szinten használok illóolajokat szintén e célból és harmonizáció miatt is.

Este lefekvés és fogmosás előtt egy bögre langyos rizstejet kortyolgatok el, melybe porított vaníliát, fahéjat, kurkumát teszek és mézet csurgatok. Ez a keverék megnyugtat. Rituálé, de nem mindennapos, a tudatos álmodásom megsegítőjeként, Kék Lótusz teát, vagy Hibiszkusz teát kortyolgatok estére, illetve Kakaó babból készítek kakaó italt, porítás után rózsát, vaníliát, fahéjat is teszek hozzá és így főzöm fel. Központomba helyezésemet támogatja.

A Rózsát sokféleképpen alkalmazom rítusként, az említetteken kívül az olaját használom parfümként is, de nem csak illatosításra, hanem a hormonális egyensúlyom megtartására is (Pálmarózsa) és, hogy emelkedettebb tudjak lenni, ő erről is gondoskodik.

Nap lezáró rituálém az esti meseolvasás Pankámnak, a tőle kapott fülmorzsolgatással. Ha még ezek után fent tudok maradni, átgondolom a másnapi teendőket, Mirhaolajat cseppentek a csuklómra, homlokomra, torokteremre, felveszem a Levendulás szempárnámat, Panka is, és alszom.

Alakítsd ki saját napi rítusaidat, meglátod, hogy csodás változások lesznek életedben! Szeretettel olvasom, ha megosztod velem a tieidet! :)