VirágzOm kismama jóga

A kismama jóga segít a tudatos kiegyensúlyozott babavárásban, a teljes átadásban megélt szülésben, az optimális regenerációban és az egészséges, erős bizalmon alapuló anya-gyermek kapcsolat kialakításában.

A 33. héttől a páros szülőpozíciós jóga órán bevonjuk az apát is ebbe az áldott folyamatba (vagy más segítőt), hogy támogató, aktív támasz tudjon lenni a szülés szentséges beavatásában. (az órarendben szereplő helyszínen kívül, saját otthonban is vállalom egyéni áron)

A kismama jóga célja a szakrális-isteni rend támogatása, a várandósság különböző szakaszainak megértése, és megélése. Mindennek teremtett ideje van! Eszközként a jógán kívül felhasználhat táncot, játékokat és egyéb eszközöket, melyek segítik az adott trimeszterekben megnyíló készségek (életfeladatokhoz kötődő) kimunkálását. A teljesség megismerése a feladata, az Önvaló megismerésén keresztül az igaz természetre való rátalálás.

A 90 perces óra felépítése:

  1. Ráhangolódás: Segít magunk mögött hagyni az esetleges fáradságot, feszültséget, aggodalmat, és elmélyíti a kapcsolódást saját testünkkel, lelkünkkel, és magzatunkkal.
  2. Bemelegítés: Felkészíti testünket a gyakorlásra.
  3. Ászanázás: nem kitartott, folyamatosan áramolva végzett gyakorlatok, -gimnasztikai labdát is szeretek használni- melyekkel elsősorban a hátizmokat, a gerinc és a csípő rugalmasságát, a nyugalmi légzés kapacitás növelését célozzák meg, a fizikai erőnlét, az állóképesség és a jó közérzet ajándékával együtt.
  4. Légzőgyakorlatok: az áramlós gyakorlatok közben, a helyes légzést, és a különböző hangokkal kísért légzőgyakorlatokat gyakoroljuk be, melyek segítik a teljes lazulást, ezáltal a könnyed elengedést, szülést.
  5. Gátizomtorna: elengedhetetlen gyakorlatok a megfelelő táguláshoz a vajúdás és a kitolás során, elősegítheti a gátmetszés nélküli szülést, és az azt követő felépülést.
  6. Relaxáció: mély nyugalmat, oldottságot adó pihenés. Vizualizációs technikákkal elmélyült kapcsolat kiépítés magzatunkkal, pozitív megerősítésekkel feloldva a várandósság alatti esetleges félelmeket, szorongásokat, segítve az álmatlanságot.

Jógás vagy más sport gyakorlatra nincs szükség!

A betöltött 12. héttől sok szeretettel várom az egészséges Kismamákat csoportos vagy egyéni jóga órákra! :)

Életünk egyik legmeghatározóbb női állomása, amikor világra hozzuk gyermekünket.
Gyakorlatias szülésfelkészítéssel segítem a hozzám forduló kismamákat és kispapákat, hogy a születés csodája boldogságos, az anyai és apai létbe avató élménnyé válhasson. Nagyon fontos részét képezi a programnak a szülés utáni gyermekágyas időszakra való rákészülés is.

Sára visszajelzése: "Nagyon nagy segítség volt az Andi által vezetett szülésfelkészítő alkalom a kislányunk születése előtt. A férjemmel együtt lehettünk ott és végre nem száraz elméletet hallgattunk a szülésről, hanem egymásra és a pocaklakóra hangolódva helyezkedhettünk bele a vajúdás perceibe. Olyan segítő, támogató pozíciókat mutatott nekünk Andi, amelyeknek valóban hasznát vettük a szülőszobában. A férjem megtanulta, hogyan masszírozza a derekamat, hogyan tartson meg, ha szükséges. Élmény volt! A leghasznosabb szülésfelkészítő amin részt vehettünk."

"Kedves Andi,
Először is szeretném megköszönni az "égieknek"hogy feléd sodort az élet.
Nagyon köszönöm a szuper kismama jóga órákat, amik nem csak a mozgásról szóltak. Valami sokkal többről...meghitt és pozitív perceket kaptunk tőled, jó ötleteket és praktikákat a kisebb/nagyobb bajainkra.
Jó hogy megosztottad velünk a várandóságaiddal és szüléssel kapcsolatos érzéseidet, gondolataidat, tapasztalataidat.
Bármikor kérdezhettünk és Te mindig nyíltan válaszoltál.
Egyszóval köszönök mindent, amit tőled kaptam!!!!
Én úgy készültem, hogy Húsvét után még találkozunk.....aztán a kicsilány a pocakomban közbeszólt.🙂
Te már sejtetted ezt kedden, én nem éreztem semmit - boldog és felszabadult voltam az órádon.
Aztán szerdán délelőtt elindult a nagy kaland.
És csütörtökön a Te neved napján (mert nincsenek véletlenek) 13:13-kor kibújt Janka, 2350 grammal és 49 centiméterrel.
A szülésről később írok bővebben.
Előre csak annyit, hogy gyönyörű 6 órát vajúdtam együtt a férjemmel.
Köszönök minden segítséget!
Ölellek: Edina"

Kérlek keress bátran, akár egyénileg, saját otthonodban is megtartom, külön egyeztetett időpontban. :)

Gyömöreyné Bengyel Andrea
+36 30 499 7145