VirágzOm női jóga

A VirágzOm női jóga célja, tudatosságunk növelése a nőiség finom működéséről, hogy eljussunk együtt a kiteljesedett, egészséges, örömteli lényünkhöz, egymást megtartó, emelő női körben.
Testi-lelki-szellemi szinten magunkat táplálva tudjuk egymást is táplálni, így teremtve egészséges kapcsolatokat, családot és világot.

A női jóga célja, hogy segítsen visszahelyezkedni saját ciklusunkba, harmóniában a természettel. Egyensúlyt hoz létre fizikai és finom energetikai szinteken, mely segít női egészségünk megőrzésében, illetve betegség esetén gyógyuláshoz vezethet.

A női jógagyakorlatok középpontjában a női szervek: méh, petefészkek, és mellek egészsége áll. Kiemelten foglalkozunk a csípő és mellkas nyitásával is, hatva a test rugalmasságára, könnyítve a nőiségünkben estlegesen megélt terheinken is.
A gyakorlatokkal hormonális egyensúly hozható létre, még akkor is, ha ezeket a szerveket esetleg korábban eltávolították. Energiájuk így is jelen van!
Előhívjuk ciklusaink szakaszait, mikor, milyen gyakorlatokkal tudod segíteni a belső folyamatokat, hogy összehangoltan tudj élni a természettel. Ez állandó körforgás, akár az évszakok változásai, hangulatunk is így változik. Menopausa után is jelen van a ciklikusság, érzelmi, gondolati és finom energetikai szinten.

"A termékenység egy élethosszig tartó kapcsolat önmagunkkal - nem pedig orvosi meghatározás" (Joan Borrysenko)

"A nőnek feladata és küldetése, hogy újra meg újra felkészüljön a nagy eseményre, egy gyermek- Világszép gyermek- szellemi gyermek, alkotások, teremtő kreatív tevékenységek befogadására, táplálására és világra hozására. Jól értsük meg hát a termékenységet: a nő nemcsak embergyermeket hoz a világra!" (Anaya ciklusjóga anyagából)

Együttléteink, vidám, támogató női körben megerősítve a test-lélek-szellem egységét, hatékonyan alakformáló, rugalmassá tesz, hogy könnyedén, finoman áramolva élhesd életed.

Az óra felépítése: megérkezés-ráhangolódás, gyakorlatozás (benne női gyakorlatokkal, bemelegítő-, erősítő-, energetizáló-, blokkoldó-, relaxáló rész, záróizom torna), légzőgyakorlatok, körtánc, relaxáció, meditáció, teázás és beszélgetés az adott időszak fókuszában. Szeretek beilleszteni a végére a relaxáció elé, egy kis lánc masszázst is, az érintés varázsával.

Nincs szükség jógás előéletre! Szeretettel ajánlom minden kinyílni vágyó Drága Hölgynek!

Tudásának fő forrásai: Anaya női jógaoktatói képzés, Gáborjáni Réka Négy évszak ayurvéda nőknek tanfolyama, Pozsgai Nikoletta Méhnővér képzése, Ayurvédia Ayurvédikus masszázs képzése, Farkas Andrea Szakrális körtánc módszertani mini kurzusa, körtáncos alkalmai és tábora, Myrrhophorium Hermann Éva Szakrális munka a növényekkel, az Istennő rózsája tanításai.

"A nő olyan, mint egy virág. Minél több gondoskodást és törődést kap, annál szebb és sugárzóbb!"