Csipkebogyó a Változó Nő jógája

Változó Nő, új lehetőségek, kaland, bátorság, önismeret.

A Csipkebogyó Változó Nő jógája óra célja, 
tudatosságunk növelése a nőiség finom működéséről, hogy eljussunk együtt az elégedett, egészséges, örömteli lényünkhöz, egymást megtartó, emelő női körben, akkor is, ha bizonyos értelemben már életünk nem a "növekedés" felé halad, viszont új lehetőségek állnak még előttünk. 
Nem csak változó korba ért nőknek ajánlom, hiszen a változás állandó kihívások elé állítanak minden korban bennünket a hormonális vezettetésünknél fogva.

A változókor lehet betegségközpontú, beszűkült, és lehet az új lehetőségek felismerésének ideje is, életünk második felének nyitánya.
Az érettebb, tapasztaltabb bölcsebb asszony időszaka ez, az esszenciális női tudás, a felismerések, és az összegzés ideje is, a megújulás lehetőségével, átalakítva lényünket. 

A változás már elindulhat a 30-as, 40-es éveinkben, mielőtt még komolyabb tüneteket észlelnénk. Ezek többnyire pszichés tünetek, szorongással, nehezebb alvással, esetleg hízással, mentális tünetekkel. Megjelenhet a feszültség, frusztráció, fáradság, éhség, düh, görcsök, fájdalmak, aggodalmak, kiabálás, sírósság, a felelelősség nyomása gyermekeink, és szüleink irányába is, akár az elengedés, kirepülés, halál témájában.
Majd, vagy párhuzamosan észrevehetjük a menstruációs ciklusunk változását. Ezek a menopauza, a tényleges menstruációnk leállása előtt is lehetségesek. 

FIGYELJ BEFELÉ kiabálja a testünk!  

A természetben is ilyenkorra beérnek a gyümölcsök, elhullanak a magok, benne minden nap érlelte esszenciával. Mondhatjuk, hogy ez a csipkebogyó időszak, a csodálatos csipkerózsa bimbózása, és virágzása utáni időszakunk. 

Egy indián bölcsesség szerint: A lány az első menstruációjával lépést tesz a bölcsesség felé, a nő a menstruáció évei alatt gyakorolja a bölcsességet, a menopauzánál, ő maga válik a bölcsességgé.

A foglalkozáson egyensúlyt hozunk létre fizikai és finom energetikai szinteken, mely segít női egészségünk megőrzésében, illetve betegség esetén gyógyuláshoz vezethet.
A női jógagyakorlatokkal figyelmünk a női szerveinken vannak, melyekkel növeljük a méhünk, a petefészkeink, és a melleink egészségét is. Kiemelten foglalkozunk a csípő és mellkas nyitásával is, hatva a test rugalmasságára, könnyítve a nőiségünkben estlegesen megélt terheinken is.                                                                                            A medencefenék gyakorlataival rugalmasítjuk ezen izmokat, hogy megfelelően tudják vinni elengedő, és megtartó funkcióikat is, attól függően mikor, minek van itt az ideje.
Hatunk a bőrünkre, vérkeringésünkre, tartásunkra, és az idegrendszerünkre is.
A gyakorlatokkal hormonális egyensúly hozható létre, még akkor is, ha ezeket a szerveket esetleg korábban eltávolították. Energiájuk így is jelen van!
Menopausa után is jelen van a ciklikusság, érzelmi, gondolati és finom energetikai szinten.

"A termékenység egy élethosszig tartó kapcsolat önmagunkkal - nem pedig orvosi meghatározás" (Joan Borrysenko)

A gyakorlatok hatására nőhet a kreativitásunk, felszabadulhatnak női energiáink, könnyebben észrevehetjük a szépet, az apró csodákat, felébredhet a szexuális vágyunk, szemléletet válthatunk, új hobbiba kezdhetünk, vagy akár egy új hivatásba foghatunk, javulhatnak kapcsolataink, párkapcsolatunk, és társra is lelhetünk. Megérezhetjük ebben a női közösségben, hogy nem vagyunk egyedül.

Nincs szükség jógás előéletre! Szeretettel ajánlom minden kinyílni, újjá születni vágyó Drága Hölgynek! Csütörtökönként 8.15-9.15 gyakorlatok, 9.15-9.45 beszélgetés teával. 60 percre és 90 percre is velünk tarthatsz, ahogy az időd engedi. Garantáltan pozitív hatás!

Tudásának fő forrásai: Anaya női jógaoktatói képzés, Gáborjáni Réka Négy évszak ayurvéda nőknek tanfolyama, Pozsgai Nikoletta Méhnővér képzése, Ayurvédia Ayurvédikus masszázs képzése, Farkas Andrea Szakrális körtánc módszertani mini kurzusa, körtáncos alkalmai és tábora, Myrrhophorium Hermann Éva Szakrális munka a növényekkel, az Istennő rózsája, és az Istennő útja tanításai.

"A nő olyan, mint egy virág. Minél több gondoskodást és törődést kap, annál szebb és sugárzóbb!" Bármilyen korban, rajtunk áll, a szépség belülről kisugárzó energia, nem csak fizikai lehetőség, és ha az öngondoskodást, törődést megadjuk magunknak, akkor biztosan kívülről is megkapjuk.