Szülésáldó ünnep / újjászületés ünnep

A szülésáldó szertartással, a szülés előtt álló kismamát ünnepeljük szeretettel körbeölelt, erőt adó, tápláló női körben, melyhez szívet melengető visszanyúlni, emlékezni az anyaságában, illetve az odavezető előtte álló úton.

Kérheted babavárás nélkül is saját nőiségedet ünnepelve, egyedül, vagy szeretteiddel, vagy akár ajándékba másnak, mellyel a nőiségünkben rejlő erőt és bölcsességet nyerhetjük vissza, erősíthetjük meg. Lásd alul.

Áldásai:
Kismamaként, nőként anyaságba segítő erőre teszel szert, királynői minőségbe emelődsz ebben a varázslatban. Ajándékként áldás élményben részesülsz, a várandósságod alatt kimunkált készségeket elevenítjük fel, melyekkel elhiszed, hogy képes vagy megszülni gyermekedet. Megfogalmazod az új életed küldetését, mellyel magabiztos édesanyaként állhatsz helyt új szerepedben. A támogató nővériséget erősítjük meg körülötted, hogy érezd, hogy sosem vagy egyedül. A női felmenőktől kapott erősségeket nevesítjük, a természeti erőket hívjuk meg, virágkoszorúval, tánccal segítjük meg a szeretettel teli és bizalmas kapcsolódásodat a megváltozott testeddel, élvezheted a rózsavizes lábmosást, Istenanyai minőségedhez kapcsolódást segítő ajándékokkal lepünk meg és a végén lakomázunk, élményeket osztunk meg, tesszük emlékezetessé ezt a napot.                                  

A kismama életében fontos nők vannak ilyenkor jelen, kik jelenlétükkel, jókívánságaikkal, támogatásukkal, biztonsággal ölelik körbe. Anyuka, nagymama, lánytestvér, barátnők...

Kérlek, hogy fehér, vagy világos ünnepi, kényelmes szoknyába, ruhába öltözzetek.

A kismama hozzon az oltárra valamit, ami szimbolizálja a várandósságát, és valamit, ami az anyaságát jeleníti meg. A vendégek a lakomához hozzanak süteményeket, egyéb harapni valót, hogy kiegészítsék az általam elkészített egytálételt, valamint kb 1 méteres szatén / selyem / csipke szalagot vöröses, barnás, narancsos színben és egy szép képeslapot üzenettel a kismamának.

A szertartást egyedi igények alapján a megbeszéltek szerint tudom módosítani. Lehet vendégek nélkül is egy kellemes fej, kéz-láb masszázzsal, beszélgetéssel, .... 2-3-4 órás időtartamú a program 20.000-40.000 Ft a szertartással, ajándékokkal, lakomával együtt a megbeszéltek szerint. Életre szóló ajándékként a résztvevők is összeadhatják a kismamának ezt a gyönyörű lehetőséget. 

Ha magadnak szeretnéd, vagy barátnődnek, leány testvérednek, anyukádnak... és nem vársz babát, akkor is kérheted ezt a szertartást, ajándékot, hogy megünnepelhesd saját nőiségedet, megállva kicsit az élet forgatagában, táplálódni, örömködni a neked kedvesekkel női körben. Hajdanán a női életkörön, a különböző életszakaszokba való átlépést ünnepeltük, mert így megadva a módját tudtunk valójában átminősülni, valamilyen belső tudásra, változásra, fejlődésre szert tenni, melyekkel visszanyerhetjük a nőiségünkben rejlő erőt és bölcsességet. Mindannyian várandósok vagyunk, ki fizikai gyermekkel, ki szellemi gyermekkel, egy ötlettel, egy megvalósítandó feladattal.... Váljunk önmagunk szeretettel teli édesanyjává!

Fotók: 2020-ban a gödöllői Shanti Jógastúdió szülésáldó szertartás műhelyén, 2019-ben Pozsgai Nikoletta Méhnővér képzésén, szertartásvezetői képzésén a Grál házban, és 2017-ben a gyömrői tófürdőnél Ragoncza Anna Maonával Szent Iván éjjelén leánykámmal Szerben összerendeződve, felemelve.

Saját visszajelzésem S. Gergely Annarózsa Szertartónak, akitől nagyon sokat tanultam a kismamák felemeléséről:

"Szertartásban lenni jó! Átölel a mindenség, kapcsolódom egy magasabb energiához, ahol feloldódom és "csak" vagyok. Női körben, szülésre bocsájtva áldással egy kismamát, az élet szentségéért lenni és tenni varázslatos! Szíveink összeérnek, egyek vagyunk, támaszai, felemelői egymásnak. Szeretném ezt minél több nővel, anyával megismertetni, hogy mennyire szentséges az életünk, még ha időnként nem is úgy tűnik, és hogy nem vagyunk egyedül, nem is kell egyedül boldogulnunk. Lehetünk mi nők, anyák egymás támaszai és tehetünk egymásért, mert együtt könnyebb. A hétköznapokban ehhez visszanyúlva, erőt meríthetünk belőle. Annarózsa varázslatos, élmény tőle tanulni, vele tapasztalni, inspirálódni. Hálásan köszönöm!"