Apás Szülésfelkészítés

Kedves Kismama és Kispapa, egyik legizgalmasabb és legcsodálatosabb utazásotok kezdődött el azzal, hogy kismamaként egy szerelmetes gyümölcs fejlődik méhedben és, hogy hamarosan világra hozod gyermeketeket.                                    

Ehhez a kalandhoz szeretnék segítségetekre lenni ezzel a programmal tudásommal és a megélt tapasztalataimmal, akár természetes úton, akár császári úton érkezik meg gyermeketek.

Az a tudás, hogy hogyan kell szülni, mindenféle külső beavatkozás nélkül, mélyen benne rejlik minden nőben. A sikeres szülés azon múlik, hogy mennyire tudod elfogadni a folyamatot." Suzanne Arms

Gyakorlati praktikákkal, haladunk végig a szülés várható ideje előtti hetektől a vajúdás szakaszain át, egészen a gyermekágyas időszak végéig kb 4 órában, jegyzetet biztosítok.

Magunkkal, egymással, és a babával kapcsolódás után, megtudjuk, hogy mik segítenek a szülés előtt testi, lelki hangolódásban, megerősítjük a szereteten alapuló párkapcsolatot, bizalmat építő gyakorlatokat végzünk, majd félelem szelídítő meditációval segítjük folyamatainkat.

A vajúdás szakaszainak és a méh ismérvein túl begyakoroljuk, hogy mikkel tudjuk az adott részben segíteni kismamaként magunkat és kisbabánkat, illetve kispapaként hogyan tudunk tevékeny részesei lenni láthatatlan burokként, biztonsággal, gyöngéd mozdulatokkal, szeretettel teli jelen léttel körbeölelni társunkat, megfelelő hátteret biztosítva.

Ha az apa nem szeretne jelen lenni a szülőszobán, ezekkel az információkkal a szülés előtt, a kezdetén, a szülést követően is sokat segíthet párjának, valamint magának a szülőségbe érkezést is, ilyen módon megsegítve.

Megismerjük a gyermekágyas lét és a szoptatás fontosságát a baba, az anya, a család biztonságának, egyensúlyának érdekében. Segítséget kapunk arra az eshetőségre is, ha császármetszéssel érkezik a gyermek, hogy ebben az esetben is mivel tudjuk támogatni az anya és baba minél egészségesebb kapcsolatát, az újszülött további egészséges életét.

Relaxációval, közben születésmesével és egy rövid hangfürdővel zárjuk felkészülésünket, abban a tudatban, hogy minden rendben van bennünk és körülöttünk.

Tudatosítjuk, hogy a szülésnél a baba megszületésén kívül, újjászületik a kismama, és a kispapa, anyaként, apaként és családként.

Rágcsálni valóval, teával, nagy gimnasztikai labdákkal, matracokkal, takarókkal, illóolajjal készülök.

Kérlek, hozz magaddal egy nagy méretű szövött kendőt, és nyisd meg szívedet, hogy mindannak megnyílhass, ami hozzád szeretne áramolni!

"Kedves Andi,

Szeretnénk megköszönni a csodás szülésfelkészítőt, amit az otthonunkban tartottál nekünk.
Külön köszönet a meghitt és néha sírós pillanatokért, percekért.
Nagyon sok pozitív energiát és rengeteg ötletet kaptunk tőled.
A kinyomtatott "tananyag" is hasznos volt számunkra, de főleg a lelki felkészülés és az elengedés/befogadás megélése volt fontos nekünk.
Még egyszer nagyon köszönjük, élveztük minden percét és meleg szívvel ajánlunk Téged minden várandós párnak.

Szeretettel ölelünk:
Edina & Peti"

"Kedves Andi,
Először is szeretném megköszönni az "égieknek"hogy feléd sodort az élet.
Nagyon köszönöm a szuper kismama jóga órákat, amik nem csak a mozgásról szóltak. Valami sokkal többről...meghitt és pozitív perceket kaptunk tőled, jó ötleteket és praktikákat a kisebb/nagyobb bajainkra.
Jó hogy megosztottad velünk a várandóságaiddal és szüléssel kapcsolatos érzéseidet, gondolataidat, tapasztalataidat.
Bármikor kérdezhettünk és Te mindig nyíltan válaszoltál.
Egyszóval köszönök mindent, amit tőled kaptam!!!!
Én úgy készültem, hogy Húsvét után még találkozunk.....aztán a kicsilány a pocakomban közbeszólt.🙂
Te már sejtetted ezt kedden, én nem éreztem semmit - boldog és felszabadult voltam az órádon.
Aztán szerdán délelőtt elindult a nagy kaland.
És csütörtökön a Te neved napján (mert nincsenek véletlenek) 13:13-kor kibújt Janka, 2350 grammal és 49 centiméterrel.
A szülésről később írok bővebben.
Előre csak annyit, hogy gyönyörű 6 órát vajúdtam együtt a férjemmel.
Köszönök minden segítséget!
Ölellek:Edina"