Az Örömteli Élet vállalkozói vagyunk

2021.10.26

Mindannyian vállalkozók vagyunk, azzal, hogy megszülettünk vállalkoztunk az Életre.

Az örömteli életre, hogy a kihívásokban is megtaláljuk az élet ajándékait, útközben sok-sok tapasztalással a batyunkban. Az útravaló hamubansült pogácsát is megkaptuk, emlékezzünk rá, és vegyük észre a mézesmadzagot, vajon a látszólag könnyebb út az utunk, vagy amelyen a komfortzónánkat elhagyva lépünk rá a változás, az átalakulás útjára.

Az örömteli Élet hozzávalói:

1. Bátorság, szívbátorság, önazonosság. Ehhez jó tudni a képességeinket, pozitív tulajdonságainkat, milyen áldásokkal érkeztünk, és mik azok a dolgok, amikben fejlesztenünk érdemes magunkat. Mikor könnyű a szívünk?

2. Önismeret, Önfejlesztés. Erőt ad, amikor egyre közelebb kerülünk magunkhoz. Jó, ha van külső segítség ebben, emlékeztető, rávilágító "társ". Kezdetben az édesanyánk, anyukánk, apukánk, testvérünk, a tágabb családunk, társunk, gyermekeink( fizikai és vagy szellemi), majd tágítva a kört, különböző emberek, állatok, növények .... Mindig megkapjuk azt a segítőt, akire éppen akkor van szükségünk.

3. Csönd, Én idő. A nagy sürgés-forgásban könnyen elveszíthetjük magunkat, de igazán önmagunkkal kapcsolódni a belső csöndben lehetséges. Találjuk meg mi tölt bennünket, ez lehet sokféle, éppen, akkor mivel emelkedhetünk.

4. Közösség. Pozitív, emelő emberek, akik a megoldásra fókuszálnak, a problémák helyett.

5. Fókusz. Mire összpontosítok. Fogalmazzuk meg a saját célunkat.

6. Terv. Tervezzünk, de rugalmasan. Rövid távra, és hosszabb távra is.

7. Rugalmasság, alkalmazkodóképesség. Az élet maga a változás, ahogy a testünket rugalmasítjuk, rugalmasabbá válunk más szinteken is, és ez oda-vissza hat. Érdemes a test-lélek-szellem hármasságában élnünk, így tudunk egészségesek lenni.

8. Tudatosság. Tudás. Önmagunk kinyílása, úgy, hogy mások javára is legyünk. A természet bölcs tanítónk, és segítőnk, no meg az álmaink!

9. Felelősség. Kapcsolódva éggel, földdel, emlékezve honnan jöttünk, égi és földi gyökereinkkel is kapcsolódva, hitünkben megerősödve, felébredve miért vagyunk itt, mire vállalkoztunk. Így önmagunkat és másokat is felemelve tudunk boldogulni.

10. Cselekvés. Műveljük, amire vállalkoztunk.

Foglalkozásaimon mindezeket műveljük, hogy Boldog nővé, anyává, emberré váljunk, várlak szeretettel! Szívtől, szívig! :)

Köszönöm az inspirációt Myrrhophorium - Sacred Plants Évája és a KontentKonyha vállalkozói anyakör Blankája, áldás a ti művelésetekre is!