1. trimeszter

2021.04.20

I. Trimeszter: Egység, ősbizalom

Az első csodaérzet után, miszerint egy élet fejlődik méhedben, az élet folytatódik tovább. Tudatosságod segít, hogy a legoptimálisabban éld meg ezt az időszakot.

Változások lehetnek: a reggeli vagy egész napos émelygés, étel kívánás vagy épp undor, érzékeny mellek, megnagyobbodott, sötétebb mellbimbó. Mások is észrevehetik, hogy valami fura rajtad, de még nem látszik rajtad külsőleg a babavárás, esetleg valami fényesség lenghet körül. Belül viszont érzed. Feledékennyé válhatsz, élénk álmok jöhetnek, álmodozóvá válhatsz, vajon fiú vagy lány lesz, kire fog hasonlítani, az biztos, hogy egyedi és megismételhetetlen lesz. A kezeid is óhatatlanul egyre gyakrabban simulnak rá hasadra, figyelemmel kísérve növekedését, hol csodálattal, hol félelemmel, hol nagy izgalommal várakozva, hogy mikor érzed meg magzatod mozgását. Ha megörökítitek hasad növekedését, akár minden hónap ugyanazon napján, akkor nagyon szép emlék lehet magadnak ez a gyönyörű átváltozás.

Érdemes naponta elcsendesedve, átlélegezned méhedet, aranyló fényt belélegezve oda, hogy átjárja, táplálja és tisztítsa, kilélegezve onnan, a hüvelyen át, mindent, ami már nem szolgál.

Hasad úgy kerekedik, mint, ahogy a Hold is növekszik, a teljesség, érettség felé.

A benned zajló folyamatokat oszd meg pároddal is, hogy az elejétől kezdve ő is részese lehessen a családdá válásotokban, hiszen neki nehezebb, főleg, amíg nem is érzi a baba mozgását, viszont tudod már az elején is így segíteni az apává válását.

A környezetedből feléd áradó tápláló szeretetet, ha tovább adod, fenntartod körforgását. Viszonozd párodnak, anyukádnak, apukádnak, testvérednek. Akár, ha nehezített is volt a kapcsolatod, mi mindenre ébresztett rá benned, mit tanultál tőlük?

Magadról se feledkezz meg, mit szeretnél, mire vágysz? Teljesítsd, amit ma tudsz, bármilyen picikét is!

A félelmek is dolgozhatnak benned a boldogság mellett. Az ismeretlen, a sokszor kontrollálatlan történesek a testedben, elmédben, szívedben, a fáradság, aggodalmak a vajúdás, a szüléssel, az anyasággal, a párkapcsolattal, a munkával...kapcsolatban.

A kismamajóga, más kismamákkal való kapcsolódás, más anyákkal való beszélgetések segíthetnek, vigaszt nyújthatnak, megnyugtathatnak. A lehúzó negatív történeteket ügyesen kerüld el, terelve a szót kellemesebb témákra, vagy egyszerűen, hivatkozva, hogy sietős, távozz.

A várandósság, szülés, születés természetes folyamat, az élet létrehozása, táplálása, folytatása. Belénk kódolt üzenet. Szülni minden nő tud. Eltérő, hogy kinek, milyen, könnyebb, hosszadalmasabb, fájdalmasabb, vagy fájdalommentes a szülése, de ha tájékozódsz, és a 9 hónap alatt egyre közelebb kerülsz magadhoz és kis babádhoz, könnyebben együtt tudsz a folyamataiddal áramlani, együttműködve a testeddel, és a babáddal. Elvárások, megfelelések nélkül, megengedődve.

A jóga nagyon nagy segítség mindezekhez, ajándéka a lelki nyugalom, rugalmasság, alkalmazkodás, egység érzet. A chin mudra, amikor a hüvelyk ujjat és a mutatóujjat érintjük össze kört formázva, és a többi ujj nyújtva vannak, a gyermek és az anya egységét jelképezi. A gyermek a hüvelykujj, az anya a mutatóujj, a 3 nyújtott ujjak az istennő hármasságát jelenti. Ez az ok jel is, hogy anya meg gyermek, minden rendben.

1. Trimeszteri tea émelygésre: gyömbér tea, gyakoribb eszegetéssel. Egy körömnyi pucolt gyömbért forrázz le egy csésze vízzel, 5 percig hagyd állni. Szűrd le és magában vagy mézzel fogyaszd!

Teendők, kihívások:- tudatosság, - hely, rend teremtése magammal, magamban, - lassulni, befelé fordulni (mire van valójában szükségem?), fontossági sorrend (Jut mindenre idő, ami fontos!), - védelem imával, Om mantrával, meditációval, - központosítás, nyugalom, földelés (biztonság, szag érzékenység), - egység-eredendő állapot, - odaadás, bizalom kiépítése, - méh kapcsolat (emlékőrző, felkavarodhat, pihenés-lélegzés), - záróizom gyakorlatok (megtartás-elengedés), - álmodozni (elképzelni magunkat anyaként), - babával kapcsolódni (mandalát rajzolgatni), - ami nem esik jól életerőt von el a babától, savászana-relaxáció), - hálakör, örömkör.

Csodás, magadra hangolódó első trimesztert kívánok!

Fotó: Saját 3. várandósságommal méhemben lánykámmal és a nagy tesó lovag fiaimmal.