Kismama virágzOm masszázs és a kismama-személyiségtípusok 1. jellemzői levegő+éter

2022.10.25

A sötétből, a derengő félhomályból, a sötétben, a derengő félhomályban, a világosság, a fény fokozatos befogadásának reményében tudunk elengedni, tud megszületni a kisbaba, megújult önmagunk, a nappalunk, a tavaszunk, a ciklusunk felépítő időszaka, az egészségünk, az aktivitásunk...

Masszázson, jógán ezért is fontos mindkettő, és amúgy itt a földi létben. Fény nélkül nincs árnyék sem, legalább is jelenleg így van.

Csodálatos, amikor a bizalmatokat odaajándékozzátok nekem, és az érintés varázsával feloldódunk a pillanat tökéletességében! Igen én is! A jógakörben és mindegyik ünnepben is ez történik. SZERtartás, középre rendeződés, táplálódás, feltöltődés, a minden, és a semmi. Olyannyira, hogy megszűnik a világ, megszűnünk mi magunk is. 

A magzat mindig köszön, odabújik a kezemhez, kíváncsiskodik, dörömböl, táncol, alszik, ki, milyen. Ők is olyan színesek, mint mi magunk.  

Masszázs és a többi foglalkozás után is ragyog mindenki, és csodálatosan kisimulunk.

Az Ayurvéda tanítása szerint várandósság alatt is meghatároz minket a bennünk uralkodó hatóerő. Befolyásolja a viselkedésünket, az egészségügyi kihívásainkat, a babánkhoz való viszonyunkat, a szülésünkre is hat, és a szülés utáni időszakunkra is. 

Levegő, éter elemek uralkodó hatásai miatt egyensúlyi állapotban az ilyen kismamát jellemzi a rugalmasság az újdonságokkal, élethelyzetekkel. Ragaszkodásmentesek, eltökéltek a saját hiedelemrendszerükkel. A mentális rugalmasságuk, testi rugalmasságukat is eredményezi, így könnyebben tágulnak a vajúdásnál.

Egyensúlytalanságban: - túlzott aggodalmuk lehet, akár a testük változásai miatt is, - rugalmasság helyett merevebbek lehetnek, mint a túlszabályozottság, és így a korlátozottságként megélt babavárásuk, szülésük, nehezebb szülésélményük, - anyaként a belső szárazság miatt kevesebb tejük, hamarabb elapadó tejük, - az egyensúlytalanságuk miatt csökkent önbizalmuk, félelmeik lehetnek az újszülött gondozásával kapcsolatban, - bizalmatlanok, borúsak lehetnek a jövőt tekintve, - felelőtlenek lehetnek, a nagy szabadságigényük és félelmeik miatt szívesen adják át másnak a babájuk gondozását.

Egészségükben kihívást jelenthetnek: - a különböző fájdalmak, - pszichés zavarok, - 1. trimeszteres testsúlyvesztés, - kimerültség, álmatlanság, -emésztési problémák.

Megoldások lehetnek: a nyugtató terápiák, mint relaxáció, kismamajóga, légzésterápiák, a szakemberrel történő szülésre, anyaságra készülés, szüléstámogató jelenléte a szülésnél, a tájékozottság részletekbe menően, motiváció, szeretet, megerősítés, baba-mama kapcsolódás. 

Szeretettel várlak, és kísérlek folyamataidban nőiséged útján! 

Folytatás a kismama tűz elem uralkodó hatása miatti jellemzése lesz 

Forrás: Ayurvédia Ayurvédikus masszázs képzésemről Horváth-Kovács Diánától tanulva, hála érte!