Változó kori átalakulásom összefüggései

2023.10.25

Változás a változó korban, összefüggésben a kamaszkorral, premenzesszel, várandóssággal, szüléssel, gyermekággyal...

Belül feszít valami, mintha egy másik Andi akarna kitörni belőlem. 

Pankám házi feladatában kért segítséget tegnap, fogalmazásban, miközben ki tudja hányadjára szerettem volna egy írást elolvasni a változó korról, közben, be-be kúszik, hogy miket felejtettem el, bejelenteni, elutalni, felhívni, bejelentkezni, megírni, törölni, felvenni, visszaírni, .... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Tombolok belül, de kívül is, kibuggyan! Pankám érzékenységével vette a lapot, de neki is új ez a helyzet, ez a mindent elsöprő! Egyre megértőbben közelít, érzi, hogy most nehéz. Azért még gyötör egy keveset, én mély levegőket veszek, jógázni kezdek, hogy szeliditsem felbőszült sárkányomat, ő megy játszani, szomszédolni, nagyon örülök!

Ő kamaszodik, én peri menopauzálok. Milyen szép is ez, külön-külön is, hát még így együtt!!!???

Néha megszédülök, néha melegem van, néha meg fázok, fáj a fejem, sírhatnékom van, dühös vagyok, forgolódom éjszaka, 2 hónapja nem jött meg a menzeszem, érzékenyek a melleim, feledékeny vagyok, többet kell innom, kevesebbet ennem, nem mindegy, hogy mit, mikor, még több magamra hangolt mozgásra, rengeteg szabadban töltött időre, bambulásra, semmit tevésre, öngondoskodásra, önmegengedésre, gyöngédebb összebújásra van szükségem.

Már tavaly nyáron éreztem ennek előszelét, foglalkoztam vele, de nem eléggé. Jöttek tavaly ősszel a kihívásos történések, hogy menjek jobban befelé, tavasszal az autóbaleset, STOP!!!!!

Azóta visszavettem, óvatosan figyelgetem magamat, több, mint 1 hónapig szabadságon voltam, minimálisan dolgozom, egyszerűen több időre van szükségem a belső folyamataim megéléséhez, hogy valami szép születhessen meg.

Azt mondják a bölcsek, hogy szenteld meg mindennek az idejét! A gyermekágyas lét figyelmen kívül hagyása összefügg a változó kor nehézségeivel. Tapasztalom.

Hangsúlyozom is a kismamáimnak ennek jelentőségét! 

Fontos, hogy saját igényeink (testi, lelki, szellemi) szerint éljük az életünket, és milyen jó, hogy bármikor ráébredhetünk erre! Nincs késő, mert minden megélés tanítás is egyben. Persze annál könnyebb, minél jobban tudatában vagyunk ennek, és ennek megfelelően is cselekszünk, visszük az életünket. A kormányosok mi vagyunk.

Bejelentkeztem egy természetgyógyászhoz, hogy kívülről, egy más nézőpontból rám látva, ő is segítse a folyamataimat, és persze elővettem a tudásomat is, és a tanuló énemet is, hogy tanuljak, mélyítsem az eddigieket a gyakorlatban, hiszen a tapasztalati tudás bölcsességénél nincs jobb.

Szeretek tanulni olyan nőktől, akik előrébb járnak egyes dolgokban a tapasztalati útjukon.

Mindezen szürleményt, esszenciát tovább adom én is női köreimben, nemcsak a változó nő jógaórámon, hanem a kismama, anya köreimben is, így erősítjük megtartó szövetünket. 

Hormonálisan nagyon hasonló a kamasz kor, a várandósság, a szülés, és a premenstruációs időszak is. 

Folyt köv, praktikumokkal itt és a köreimben élőben! NEHÉZSÉGBŐL, LEHETŐSÉG!

Tartsatok velem itt  és a Változó Nő jógakörömben! :)