Visszajelzések

"A jógával több, mint 20 éve ismerkedtem meg egy nehéz életszakaszban. Rögtön be is építettem a mindennapjaimba, és rendszeresen gyakoroltam, gyakorlom azóta is sok-sok elemét, melynek napi szinten tapasztalom áldásos hatását.
Több irányzatot kipróbáltam ez alatt az időszak alatt, mire kb. 3 éve eljutottam Andi fantasztikus Anaya Női Jóga óráira.
Andinál együtt van MINDEN, amire egy NŐ, ANYA, TÁRS vágyhat szellemi és fizikai szinten.
Fantasztikus tanár, mentor, segítő és barát.
Ügyel tanítványai lelki és testi jóllétére, tanácsai aranyat érnek!!!"
(Anita)

"A mai kismama órád is fantasztikus volt! Minden perce. A férjem azt mondta, hogy nagyobb lett a hasam, mint amikor elmentem. Csináltam helyet Botondnak!" (Renáta)

"Nagyon nagy segítség volt az Andi által vezetett szülésfelkészítő alkalom a kislányunk születése előtt. A férjemmel együtt lehettünk ott és végre nem száraz elméletet hallgattunk a szülésről, hanem egymásra és a pocaklakóra hangolódva helyezkedhettünk bele a vajúdás perceibe. Olyan segítő, támogató pozíciókat mutatott nekünk Andi, amelyeknek valóban hasznát vettük a szülőszobában. A férjem megtanulta, hogyan masszírozza a derekamat, hogyan tartson meg, ha szükséges. Élmény volt! A leghasznosabb szülésfelkészítő amin részt vehettünk." (Sára)

"Csodálatos ünnepnap volt! A szülésáldó ünnep reggelére még az orchideám is kivirágzott. Nem csak a hozzám közel álló nő társaim voltak jelen, hanem mindannyiunk női felmenői, akikről szóban is megemlékeztünk, miképpen gazdagították életünket, személyiségünket! Közös emlékek felidézésével kapcsolódtunk egymáshoz, és vörös madzaggal jelképeztük fizikailag is az egymáshoz kötödésünket. Csodás nők vettek körül, és olyan különlegessé tették számomra az egész ünnepet. Rendkívül megható volt az összes szertartás, amivel az új női minőségbe való átlépésemet segítették. Barátnőim kibontották a hajamból a leányságomat jelképező szalagot, Andi csodás rózsaillattal borított be és édesanyám virágkoszorúval koronázott meg, mintegy átadva nekem az anyaság új szerepét. Gyönyörű ajándékot kaptam Anditól, amit a jelenlévők még tovább díszítettek és most már a babaágy felett díszeleg. A virágkoszorú, a vörös madzag a csuklómon, az ajándék, maga a szertartás és az emlékek, mind abban erősítenek, amit maga Andi is ír erről az ünnepről: "A támogató nővériséget erősítjük meg körülötted, hogy érezd, hogy sosem vagy egyedül." (F)

"Amúgy is ajánlom de így a várandósság legvégén, Andi egy órás teljes test kismama masszázsa leírhatatlanul jól esett! Rendkívül mély relaxációba segített! Andi is érezte, hogy most teljesen más energiák áramlottak körülöttünk. Azt hiszem az ő nevében is mondhatom hogy rendkívül feltöltődtünk." (F)

"Kismamajógán szerettem volna kicsit átmozgatni magam, mivel sose voltam nagy sportos, így reméltem, hogy nem lesznek teljesíthetetlen feladatok. Nem is voltak, és mindig volt alternatíva, ha valamit nem tudtam úgy kivitelezni, ez nagyon tetszett. Sokkal jobban spirituális volt az óra mint előre gondoltam, és ez nagyon tetszett!!! 2. várandósságom alatt egy hosszú beszélgetésen voltam Andinál a császármetszés feldolgozása miatt, és azzal egybekötött fej-nyak-váll-arc masszázson. Azt vártam, hogy valamilyen módon segít elengedni a császár rossz emlékét, hogy pár hónap múlva ne ezzel induljak szülni, és magam is meglepődtem, hogy "csak" kibeszéltem kisírtam magamból az emlékeket, szinte csak pár mondatra emlékszem amit mondott, és mégis valahogy azok úgy beivódtak a fejembe, hogy sikerült túllépnem és elhagynom magam mögött ezt az egészet és az új szülésnek új esélyt adni. Sikerült is megszülni aztán természetes úton!! Örökké szeretettel gondolok Andira!!! Nyugodt, mosolygós, kedves, megnyugtató a hangja! Tőle tanultam meg, milyen fontos a babával a méhemben való kapcsolat, és mennyire fontos vele már akkor is kommunikálni. Nagyon tetszett, hogy nem csak torna volt, nem egy "tornaóra" élmény volt, hanem zenével, beszélgetéssel relaxációval is egybekötött lelkileg feltöltő élmény! Mindig jó érzéssel, mosolyogva gondolok vissza az órákra, és felbecsülhetetlen számomra az, hogy segített elengedni egy rossz emléket!!" (Bella)

"Egyéni női jóga órára járok Andihoz. Már az első alkalom után éreztem a pozitív hatást. Nincs összehasonlításom, hogy milyen egy más által tartott női jóga, de nem is foglalkoztat, mert úgy érzem, hogy Andinál teljesség van. Nagyon sok hasznos tanácsot, ötletet kaptam, amit beépíthetek a mindennapokba. Nemcsak egy szimpla jóga óra, amit Andinál kapunk, hanem egy női szeánsz, aminek része a jóga, mint testmozgás. Minden nőnek receptre írnám fel." (Zita)

"Andihoz női jógára jártam, és amit tapasztaltam az nagyon különleges volt, egy lágy, befogadó, érzékeny közösség, ami nagyon megtanít érezni magad. Nem mindig vagy vevő erre, mert van, hogy csak száguldanál, de ha lecsendesedsz egyensúlyba hoz. Ellágyulást, a puhaságot, a női értékek megélését kaptam. Ahogy írtam fenn, nem mindenkor kell ez az energia, a lágyság, néha kell a száguldás, a tombolás, az erő megélése, nekem később erre volt szükségem ezért váltottam, de sokat tanultam tőle és tanulok most is. Összességében ezek jutnak eszembe Andiról és a női jógájáról: A beavató, a nőiség megélésének tanítója, a női közösség formáló." (Kovács Klári)

"Andihoz kismama jógára jártam. Sosem jógáztam korábban. Abban reménykedtem, hogy átmozgat és fitten tart majd a várandósságom alatt. Elfogadást, kellemes hangulatot, nyugalmat, új élményeket kaptam. Én az ezoterikus/spirituális (nem tudom, melyik a megfelelő kifejezés) elemekkel nem tudtam azonosulni, de ez rólam szól. Megismertem egy addig ismeretlen világot, ami új nézőpontokat adott. Nagyon tetszett és nagyra értékelem, hogy hitelesen, teljes odaadással kíséri a nőket, anyákat a várandósság alatt és után. Látszott, hogy Neki ez hivatás és ki tud teljesedni benne, ez az Ő útja és élvezi csinálni." (Eszter)

"A várandósság 12.hetében az interneten kerestem a 18 kerülethez közeli kismama jógát és így bukkantam Andira. Nagyon szimpatikus volt a bemutatkozás és az oldal. Az, hogy ennyi számomra izgalmas dologgal foglalkozik. Kismama jóga órákon veszek részt és ameddig csak lehet járni szeretnék az órákra. Elvárások nélkül érkeztem, a várandósság miatt tele bizonytalansággal. A félelmeimet a gyermekem miatt teljesen sikerült eloszlatni, megtanultam teljesen pozitívan gondolkodni és minden érzésnek, mely hatalmába kerít, átadni magam. Ez mind Andinak köszönhető :) Az elfogadást, a közösség segítő erejét tudtam megtapasztalni az óráin, a nem vagyok egyedül "érzést" kaptam. És a legfontosabbat: erős vagyok, bátor vagyok, harcos vagyok! Sokkal erősebbnek érzem magam az órák által és úgy érzem minden nehézséggel szembe tudok nézni ami a szülés vagy a gyermekágy alatt vár rám. Minden kismamának jó szívvel ajánlom, mert a hozzáállása és a várandóssággal kapcsolatos értékrendje tanítani való." (Barbi)

"Andihoz ajánlásra kerültem. Kismama jógára jártam 2021 decemberétől 2022 márciusig, szülésfelkészítőn 2022 márciusban voltam a férjemmel, és 2022 május óta járunk babás anya jógára a kisfiammal. Az órák lelki-beszélgetős, teázós, kártyás része számomra abszolút plusz, nem vártam, de nagyon pozitív, tölt, és fontosnak tartom. Pozitív szülésélményt kaptam Anditól, ebben azt hiszem vitathatatlan szerepe volt, ezenkívül sok-sok lelki megerősítést a beszélgetések során. Pozitív hatással van rám Andi és a foglalkozása, tanulok belőle. A gáttornát végzem itthon is, illetve a "feszültség kilélegzését" pl. tudatosan használom időnként. Ajánlásom:: "Babát vársz? Kisbabás vagy? Én tudok olyan helyet, ahol tudsz mozogni, hasonló élethelyzetben lévő anyukákkal tapasztalatot cserélni, töltődni testileg és lelkileg- és mindezt a babával kötetlenül! Szopiztatni kell? Nem gond! Pelus csere? Hajrá! Itt nincs tabu. Gyere el, próbáld ki!" (Eszter)

"Interneten, rengeteg pozitív anyai ajánlás útján jutottam el Andihoz. 2019. októberétől kezdődően 2020 elejéig, szülésig jártam hozzá kismama jógára. Illetve a férjemmel közösen az általa tartott szülésfelkészítő tanfolyamon is részt vettünk. Jelenleg második várandósságom alatt járok hozzá szintén kismama jógára. Eredetileg azért kezdtem el járni, hogy egy picit megmozgassam a testrészeimet, de jóval többet kaptam. Minden egyes órán ápolja a kismamák lelkét, hasznos tanácsokkal lát el a várandósság időszakára és magára a szülésre is. Rengetek pozitív energiát, hitet kaptam tőle, hogy képes vagyok szülni. Őszintén hiszem, hogy nagy részben köszönhetem Andinak, hogy pozitív szülésélményem lett! A várandóssággal és a szüléssel kapcsolatban pozitív szemléletet és magabiztosságot kaptam. A szülésfelkészítésen egy olyan spirituális szemléletet, ami nagyon sokat segített lélekben és rengeteg tárgyi tudást. Ajánlásom: Andi egy csodanő, minden kismamának teljes szívemből ajánlom. Kismama jógái jóval többek, mint a jóga általi testi-lelki felfrissülés. Rengeteg lélekemlő pozitív gondolattal, tanáccsal, igaz érdeklődéssel készíti fel kismamáit a szülésre, minden egyes alkalommal." (Csányiné Szabó Dóra)

"Andihoz női jógára, kismama jógára és babamasszázs anyajógával foglalkozásokra jártam. Minden pozitív volt, a babás dézsafürdő tetszett a legjobban. Csak jót tapasztaltam, melegséget, elfogadást, tiszteletet, nyugalmat. Szeretettel gondolok vissza rá!" (Tóthné Varga Melinda)

"Kis csoportos női jógára jártam Andihoz csütörtök reggelenként, ami azóta is nagyon hiányzik, hogy nincs ebben az időpontban. Mindig feltöltődve mentem haza, frissen és nyugalommal a szívemben. Amit kaptam: a feltöltődést , a női körben átélt együttes energiák pozitív megtapasztalását. Néha túl hosszú volt a jóga előtti beszélgetés. A mozgás és a relaxáció viszont mindig zseniális volt! Ha valaki egy lágy, nőies, finom mozgással teli jóga órára vágyik, ajánlom szeretettel Andi óráját!" (Andi)

"2018-ban a Kispingvin Kucorgóba jártam Andihoz a 2. fiammal kismama jógára, majd megszületése után babamasszázs anya jógára. 2020-ban a 3. fiam megszületése után babás anyajógára és 2022-ben sétajógára járunk hozzá. Alapvetően olyan órára vágytam, ahol magamra figyelve mozoghatok profi oktatóval, aki felkészült, jól összeválogatott gyakorlatsort mutat meg. Az órája teljes mértékben megfelelt fenti szempontjaimnak, ehhez jött még hozzá az az a plusz, az a jól eső személyes kapcsolódás, ami a személyiségéből adódik. Nagyon jól esik, hogy maximálisan odafigyel rám és a kisbabámra a foglalkozás során. Szeretem a pozitív hozzáállását, optimizmusát, jó hozzá kapcsolódni. Szeretem hallgatni bármilyen témában, mert úgy érzem hiteles tőle minden mondat. Legyen szó mozdulatokról, azok hatásairól, életmódról, természetről, lelki dolgokról. Szeretem, hogy megosztja a tapasztalatait. Emlékszem, hogy a második és a harmadik szülésnél is az Ő szavai jártak a fejemben. Most pedig minden héten várom az órákat, ami feltölt energiával, és meg is nyugtat. A mozdulatok és a beszélgetés egyaránt. Úgy érzem, hogy a problémáimmal, érzékenységemmel, kérdéseimmel nem vagyok egyedül. Sokkal inkább észreveszem a körülöttem lévő pici csodákat, tudatosabban figyelem a természeti környezetem. Ajánlásom: Ha valaki olyan órát keres, ami a testnek és a léleknek egyaránt üdítő, akkor Andinál a helye! Csupaszív oktató!" (Molnár Szabó Zsuzsanna)

Somlósi Lajos Rügyező Hagyaték levelező listáján találtam Andira, utána olvasgattam a weboldalát és szimpatikus volt amit írt, hasonlóan gondolkodunk.. 2021 novemberétől járok hozzá egyéni kismamajógára, csoportos kismamajógára, babás anyajógára, egyéni szülésfelkészítésre, babamasszázsra, kendős összerendezésre. Tudtam hogy jó lesz nála. Nagyon szeretek hozzá járni! Mikor szülésfelkeszítőre és kismamajógára jártam, tökre kedvet kaptam a szüléshez, egyáltalán nem féltem tőle, pedig előtte azért voltak félelmeim. Nőgyógyászom utáni találkozók után mindig félelemmel voltam tele sajnos. Nagyon kedvelem az élethez, a világban zajló eseményekhez való, mindig pozitív hozzáállását. Nagyon jó hatással vannak rám az órái, jó kibeszélni magunkat egy női körben. Szülésfelkészítő után nagyon jól éreztem magam, tele pozitivitással, hogy minden nagyon szép es jó lesz...sajnos nem igy sikerült de addig legalább míg nem tudtam meg hogy császár építkeztem belőle, olvastam a jegyzeteit, gyakoroltam a pozíciókat, légzést. Jól összerakott jegyzetet szerkesztett. Jó könyveket ajánlott. Egy nagyon jó hangulatú női kör a babás anyajóga is, jó lenne minden héten kikapcsolódni és Andihoz járni! (Kriszti Ausztriából)

2019-ben az első várandósságom 3. trimeszterében, és 2022-ben a második várandósságom alatt néhányszor jártam Andihoz kismama jógára, és eddig egyszer kismama masszázsra. A vágyam a lelassulás, és a hangolódás volt, melyek maximálisan teljesültek. Megkaptam a magamra és a babámra való tudatos hangolódás képességét. Magabiztosságot ad, hogy tudok magammal és a babámmal olyan kapcsolatba kerülni, ahogy Andi tanított meg. Egy földhöz ragadt ember számára elmagyarázhatatlan, hogy milyenek a foglalkozásai, meg kell tapasztalni. (Detti)

Interneten találtam Andira. Szerettem volna baba-mama közösségbe járni, és feltöltődni egy kis tornával, felkészíteni a testem a szülésre. Kismama jógára (7 hónap), szülésfelkészítésre (1 alkalom) és babamasszázsos anyajógára (pár alkalom) jártam Andihoz. Nem voltak elvárásaim, csak kíváncsiság volt bennem. Azonnal megtetszettek a foglalkozások, de különösen mikor az otthonában tartotta. Azok meghittek, családiasak voltak. Odafigyelést, tapasztalatcserét, támogató közösséget kaptam tőle. Nagyon pozitív élmény volt Andinál, mindig szerettem odajárni. Anyaként magányos voltam az első évben, de pont akkor jött a covid és sajnos emiatt nem tudtunk személyesen járni. Az nagyon sokat adott volna, de a terhességem alatt nagyon jó volt Andiékkal lenni. Kedves, támogató, segítőkész, barátságos Andi. (Simon Anna)

Interneten találtam Andira, közel volt hozzám. Iker fiaimmal kismama jógára jártam hozzá 2019 tavaszától. De kipróbáltam a masszázst és voltunk persze babamasszázson és szülés felkészítőn is (csoportoson) 2019-20 körül. Az elvárás a kedvesség, szaktudás, bizalom kialakulása. És azért is voltunk visszajárók, mert ezeket megkaptuk :-) Nagyon köszönöm azt a látásmódot, ahogy a szüléshez hozzáállsz. A természetes szülés fontossága, az anya védelme, hogy ennek nem kell félelmetesnek lennie. Megnyugtató volt és ezzel nem találkoztam volna egyébként. A szülésre, bár iszonyat fájt mindenem, úgy mentem és úgy voltam jelen, hogy nem érdekelt mit gondolnak rólam. Én nyerítettem, fújtattam, mindent amit tőled tanultam. Azt éreztem most én vagyok a legfontosabb. Szerintem te sok mindent szabadítottál fel bennem, ha érted....Nagyon jó szívvel ajánlom Andit, hiszen nekem most is a biztonság jut róla az eszembe. És ha eljön az ideje, megyek vissza! (Réka)

"Andi, képzeld, hogy nálunk kicsi a hely, de bármikor ránézek a horgolt csakrasorodra, tisztulok! Van egy meditáció, amiben a csakrák színei közül lehet választani. (Szilvi)

"Andihoz kismama jógára járok 2022. november 8. óta, kisebb megszakításokkal. Nagy pozitívum, hogy hasznos tanácsokkal lát el minden jelenlévőt, így nem csak a mozgás ad élményt, hanem az óra beszélgetős része is! Ezeket a hasznos tanácsokat biztosan fogom tudni kamatoztatni a későbbiekben! Minden szempontból pozitív hatással vannak rám az órái. :) Nagyon szeretem a kártyahúzós részt, illetve, hogy abban a 1,5 órában csak a kisbabámra koncentrálok, teljesen kizárva a külvilágot. Nagyon nyugodt, békés légkört tud Andi teremteni, ahol az ember biztonságban érzi magát. A hideg téli napokon különösen jól esik az órán részt venni, mert egyfajta "mentsvár", ami segít kizárni a külvilágot, és az ember elfelejti a hétköznapok rohanós, ügyintézős mókuskerekét. Az, hogy minden alkalommal meleg teával vár minket, számomra különösen kedves. :) Olyan, mintha az otthonodban várnál minket. Végezetül pedig kifejezetten tetszik, hogy minden órának megvannak a fix keretei, ugyanakkor még sincs két egyforma alkalom. Mindig picit más, és különböző gyakorlatokat/ mozdulatokat végzünk el. (Linda)